Nu har gruset anlänt

I ösregn lossade Nordanvind idag (25/9) de 320 ton grus vi beställt till ön.

Det är en blandning av väggrus, dräneringsgrus och sand. Förhoppningsvis är det många tomtägare som med detta bla kan avsluta sina avloppsprojekt och arbetet med att förbättra våra vägar kan fortsätta.

 

Arbete med att distribuera gruset till respektive tomt (63 lass) vidtar redan till helgen och beräknas pågå Lördag-Måndag.

För tillfället är det lite trångt vid bryggan och upp i backen mot södra Norrö men det är brett nog att gå och ta sig förbi med 4-hjulingar i alla fall. Gruset kommer att flyttas redan till helgen så det skall väl inte vara några problem.

Nordanvind 1

Grusbåten vid namn Nordanvind är förövrigt en båt med  mponerande anor. Hon byggdes ursprungligen i Haparanda år 1894!! Sveriges senast byggda hjulångare.

Från Ulf Wollart via styrelsen